top of page

LINE BJERKENGEN

Hei! Jeg er fotograf Line Bjerkengen.

Jeg er født en kald desemberdag i 1981 på Raufoss. Der har jeg valgt å bli.

Jeg har 3 fine unger som er født i 2003, 2006 og 2011. 

Min fotointeresse begynte tidlig i ungdommen- da jeg fikk mitt første kamera i velkomstgave i et Donald-blad. 

I 2004 oppdaget jeg digitalkameraet- det var da det hele tok av. Men jeg tenkte ikke èn eneste tanke om at jeg skulle leve av det den gangen.

Allikevel i 2009 tok jeg en beslutning om å ta fotoutdannelse, ettersom kroppen ikke ville samarbeide med meg i jobben i matbutikk.

Men jeg forsto fort at å leve av å være fotograf kunne bli en utfordring med to små barn- og med en tru på seg sjøl lik null, så droppet jeg tanken. 

Årene gikk og vi skulle på et tidspunkt selge huset vårt og det skulle bli tatt bilder. Da tenkte jeg at det hadde jeg vel kanskje kunne klart selv? Tankene surret rundt om hvordan jeg skulle gå frem for å komme i kontakt med meglere osv.. Men jeg gjorde ikke noe mer med det og fortsatte på Rimi-som var min arbeidsplass gjennom 15 år. 

Rett etter huset var solgt fikk jeg en melding på facebook av en som lurte på om jeg ville bli deres 

fotograf for et firma som heter Inviso- og de dreiv med boligfotografering! Hva er oddsen? Selv ikke jeg med null selvtillitt kunne si nei til dette tilbudet. Så jeg hoppet på og ble kastet uti et prosjekt jeg hadde backet fort ut av for noen år tilbake! Læringskurven ble bratt for å si det mildt.

Årene gikk og jeg ble mer og mer komfortabel og trygg på meg selv i jobben.

Så en dag kom det enda en forespørsel på Facebook-denne gangen fra Ariel Foto. Skole-og barnehagefotografering-dette er jo også noe jeg kunne tenke meg å jobbe med, så jeg hoppet på denne også.

Etter et par år med Inviso og Ariel, skulle Tom A. Hansen gi seg og ville gi roret til en ny fotograf. Og nok en gang tenkte jeg at denne sjansen skal jeg ikke la gå fra meg. 

Noe av det mest skumle jeg noen gang har gjort! Tenk å skulle ta over etter Totens mest kjente og dyktige fotograf! Med skrekkblandet fryd tok jeg over butikken og tenkte at dette går enten bra eller så går det ikke.

Nå har jeg hatt mitt første år i butikken- med Inviso og Ariel i tillegg- og jeg angrer ikke ett eneste sekund!

Jeg stortrives i jobben min og elsker det jeg gjør!

Og grunnen til at jeg trives så godt er dere!  Tusen takk til alle som vil ha meg som deres fotograf!

-2020

bottom of page